Print catalogus

Huidlijm

Wonden sluiten? Gebruik weefsellijm!

Op zoek naar een geschikt alternatief voor de klassieke wondverzorging met chirurgische hechtingen? Kies dan voor weefsellijm. Het is ideaal voor het sluiten van wonden, vastzetten van hechtingen of sclerotherapie.

Wonden sluiten zonder pijn

Een van de belangrijkste voordelen van weefsellijm is dat het pijnloos is. Niet voor niets wordt het veelvuldig gebruikt bij kinderen, maar ook steeds meer bij volwassenen. Hoe het werkt? Breng de lijm rechtstreeks aan op een open wond en binnen enkele seconden tot minuten is die gesloten.

 

 

B|Braun Histoacryl wondlijm

Streef je naar een zeer snelle wondsluiting? Dan raden we de Histoacryl wondlijm van B. Braun aan. Dankzij de combinatie van het monomeer (n-butyl-2-cyanoacrylaat) en de weefselvloeistof polymeriseert deze binnen 10 seconden. En weet je wat nog het mooie is? De lijm vormt automatisch een bacteriële beschermingslaag.

Ethicon DERMABOND mini topische wondlijm

Zoek je een extra veilige wondlijm? Dan is deze mini wondlijm van Ethicon een goede keuze. Met een ampul breng je de lijm direct aan op de huid. Vervolgens ontstaat er vanzelf een veilige aanpassing van de wondranden. De lijm volgt de bewegingen van de huid automatisch, waardoor er geen extra wondbedekking nodig is. Voor extra stabiliteit en flexibiliteit is het aan te raden om meerdere lagen aan te brengen.

Waarschuwingen over wondlijm

Over het algemeen is wondlijm alleen geschikt voor schone wonden die niet meer bloeden. Op die manier voorkom je dat ziektekiemen de genezing verstoren. Ook is het tijdens een behandeling belangrijk om rekening te houden met contra-indicaties. Denk bijvoorbeeld aan de inname van medicijnen die de bloedstolling beïnvloeden of de werkzame bestanddelen niet verdragen.