Print catalogus

Steriele handschoenen

Maeso is uw vertrouwde bron voor steriele handschoenen en andere medische producten. Onze selectie van steriele handschoenen omvat opties gemaakt van latex, nitril en vinyl. U kunt kiezen uit gepoederde of poedervrije handschoenen in diverse maten.

6 producten

Van laag naar hoog sorteren
per pagina

Steriele operatiehandschoenen

Steriele handschoenen, oftewel operatiehandschoenen, zijn voor eigen veiligheid en veiligheid voor de patiënt altijd wegwerphandschoenen. Een paar steriele handschoenen mag u namelijk maar één keer aantrekken. Naast steriele handschoenen is beschermende kleding ook belangrijk bij bepaalde handelingen. Artsen, tandartsen en andere verzorgers moeten zo steriel mogelijk werken. Nadat de handschoen gedragen is, moet gelijk de gedragen handschoen weggegooid worden!

Infecties

Er is dus een verhoogd risico op een wond die geïnfecteerd raakt doordat lichaamsvocht (bloed, urine, ontlasting) van persoon tot persoon overgedragen kan worden. Om de patiënt goed te beschermen is het daarom hygiënisch om het product maar één keer te gebruiken. Wanneer de handschoen gescheurd is moet deze direct vervangen worden.

Verschil steriele en niet steriele handschoenen

Niet steriele handschoenen zijn goedkopere producten dan steriele handschoenen. Dit is natuurlijk met een reden:

- Steriele handschoenen kunnen dienen als chirurgische handschoenen

Steriele handschoenen zijn handschoenen van medische kwaliteit die vrij zijn van contaminanten en micro-organismen.

Ze worden meestal gebruikt bij chirurgische ingrepen of andere situaties waarin absolute reinheid vereist is. Dit betekent dat er geen risico is op infectie of kruisbesmetting.

- Niet-steriele handschoenen zorgen voor een verhoogd risico

Niet steriele handschoenen kunnen daarentegen wel een zekere contaminatie vertonen maar zijn toch veilig voor gebruik in minder kritische toepassingen.

Materialen steriele operatiehandschoenen

Steriele handschoenen zijn in verschillende materialen te verkrijgen. De meest voorkomende zijn latex, nitril en vinyl.

Latex operatiehandschoenen

Latex handschoenen zijn het meest gebruikelijke type steriele handschoen. Deze zijn gemaakt van natuurrubber en bieden een uitstekende barrière bescherming, comfort en beweeglijkheid.

Echter is een latex-allergie veelvoorkomend. Een latex-allergie is te herkennen aan irritatie van de huid. Daarom hebben wij ook keuze in latexvrije handschoenen.

Nitril operatiehandschoenen

Nitril handschoenen zijn een goed alternatief voor mensen met een latexallergie omdat deze latexvrij zijn. Ze bieden evenveel bescherming en comfort als latexhandschoenen.

Vinyl handschoenen

Vinyl handschoenen zijn de meest economische keuze. Ze zijn echter minder elastisch dan latex- en nitrilhandschoenen, wat de beweeglijkheid kan beïnvloeden.

Gepoederde of ongepoederde handschoenen

Gepoederde operatiehandschoenen zijn gemakkelijker aan te trekken maar kunnen huidirritatie veroorzaken. Een poedervrije handschoen voorkomt deze irritatie.

Juiste pasvorm (niet) steriele handschoenen

Het is belangrijk dat de handschoenen goed passen. Zo bent u zeker van de best mogelijke bescherming en comfort. Er zijn verschillende maten handschoenen. Om de juiste maat te vinden, kunt u de omtrek rond uw hand meten, net onder de knokkels. Raadpleeg vervolgens de maattabel om te zien welke maat u nodig heeft. Als u tussen twee maten in zit, kunt u het beste de grootste maat kiezen.

Operatiehandschoenen van Maeso

Wij hebben handschoenen in een verpakking van 50 paar of meer. Al onze producten garanderen bescherming voor (niet) steriel gebruik. U kunt bij ons terecht voor:

  • Latex handschoenen
  • Latexvrije handschoenen: vinyl, nitril
  • (Niet) steriele handschoenen
  • operatiehandschoenen

Bij vragen over onze artikelen kunt u bij ons terecht via e-mail of telefonisch.