Print catalogus

Onderleggers bed

Op zoek naar medische onderleggers en lakens voor ziekenhuis, klinieken of zorginstellingen? Bekijk dan ons assortiment. Maeso is een disposable groothandel met een ruim assortiment onderleggers en lakens die uitsluitend gebruikt worden in een ziekenhuis of kliniek waar hygiëne optimaal moet zijn. Er zijn veel soorten onderleggers en lakens, en elke soort heeft zo zijn functie. Benieuwd naar de mogelijkheden? Lees dan verder onder de producten.

Afdeklakens

Afdeklakens worden gebruikt in een ziekenhuis of kliniek om de patiënt optimaal te beschermen tegen bacteriën van buitenaf. Tijdens een chirurgische ingreep is hygiëne van groot belang. Een afdeklaken is vaak meerlaags en is de eerste barrière tegen vloeistoffen. Ook wordt de tafel en andere oppervlakken beschermd door het gebruik van een afdeklaken. Er zijn verschillende soorten afdeklakens verkrijgbaar.

Zelfklevend

Een zelfklevende afdeklaken is een laken met een speciale plakrand. Door de plakrand is het laken zeer eenvoudig te positioneren rond een incisie. Een zelfklevend afdeklaken is vaak meerlaags en heeft een extra verstevigde zone om vloeistof op te vangen. De afdeklakens worden standaard steriel verpakt, zodat ze meteen te gebruiken zijn.

Met gat

Een afdeklaken met gat wordt gebruikt voor een chirurgische ingreep op een specifieke plek van het lichaam. De afdeklakens zijn meerlaags en ondoordringbaar voor vocht en bacteriën. Bovendien zijn de lakens zeer slijtvast en hebben ze een lage pluisvorming.

Universele set

Ook is het mogelijk om een universele set aan te schaffen. Een universele set is een samengestelde chirurgie set met meerdere lakens. In de meeste universele sets vind je een instrumentenveld, een mayosloop en meerdere zelfklevende afdeklakens. De universele sets worden vaak gebruikt bij een abdominale- of borstchirurgie, maar kan worden gebruikt bij alle soorten chirurgie.

Overzettafelsloop

Is het noodzakelijk om de mayo tafel te beschermen tegen bacteriën en vocht? Dan is het raadzaam om een overzettafelsloop te gebruiken. Een overzettafesloop is een mayosloop en vormt een steriele barrière. De tafelsloop wordt gemaakt van sterk polyethyleen waardoor het goed bestemd is tegen perforatie en vloeistoffen. De tafelsloop kun je het beste gebruiken voor orthopedische ingrepen of andere ingrepen met zware instrumenten. 

Beschermingslaken

In een ziekenhuis of kliniek kan er ook gebruikt worden gemaakt van een beschermingslaken. Een beschermingslaken is een kortetermijnoplossing om een bed te beschermen tegen vocht en vuil. De lakens zijn eenvoudig in gebruik en voordelig in aanschaf. Als je graag het bed of andere oppervlakken wilt beschermen, dan is een beschermingslaken een goede optie. Een beschermingslaken wordt gemaakt van polyethyleen. Dit materiaal is waterdicht en is zeer slijtvast. De lakens zijn beschikbaar in verschillende maten en kunnen enkellaags of dubbellaags zijn. 

OK tafellakens

Een OK tafellaken wordt uitsluitend gebruikt in de operatiekamer. Het laken biedt zowel de patiënt als de tafel voldoende bescherming. Het biedt de patiënt bescherming tegen apparatuur en verweken door vocht. Ook de tafel wordt goed beschermd door een OK tafellaken. Bovendien is het laken goed in het absorberen van vocht. Een overvloed aan vocht kan de oorzaak zijn voor huidverweking en/of letsel. Dat wil je altijd voorkomen. Met een OK tafellaken bescherm je de patiënt tegen een overvloed aan vocht en voorkom je schade aan de tafel.

Til lakens

Is het regelmatig noodzakelijk om patiënten te tillen naar een OK tafel? Dan is een til laken een goede barrière om kruisbesmetting tussen patiënten te voorkomen. Een til laken bevordert de veiligheid en kunnen kosten, zoals waskosten, aanzienlijk verlagen. De lakens zijn duurzaam en behoorlijk sterk. Er kan tot 224 kilo gewicht op de lakens worden geplaatst. 

Absorberende hoeslakens

Als je graag het bed wilt beschermen tegen vocht en vuil, dan is een absorberende hoeslaken is zeer goede optie. Absorberende hoeslaken zijn onderleggers voor bedden die gebruikt worden voor patiëntveiligheid. Kruisbesmettingen worden aanzienlijk verlaagd door het gebruik van een absorberende hoeslaken. De lakens zijn voordelige disposables en zijn overal inzetbaar.

Hoogwaardige merken

Bij Maeso kun je onderleggers en lakens voor bedden voordelig aanschaffen. Het zijn disposables die vaak maar één keer gebruikt kunnen worden. Daarom komen alle producten in bulkverpakkingen. Je zult in de webshop van Maeso alleen onderleggers voor bedden en lakens vinden van hoogwaardige merken. Het zijn bovendien merken die standaard worden gebruikt door medische professionals in ziekenhuizen en/of klinieken. 

Veel maten verkrijgbaar in bulkverpakking

Uiteraard moeten onderleggers voor bedden een goede pasvorm hebben. Daarom heeft Maeso in een assortiment met veel beschikbare maten. De onderleggers en lakens komen in handige bulkverpakkingen zodat er een goede voorraad kan worden aangelegd. Om hygiënische redenen moeten deze producten vaak na gebruik worden weggegooid. Daarom raden wij je aan om een grotere hoeveelheid te bestellen, zodat je altijd genoeg zult hebben.