Print catalogus

Siliconenverband

Een goede bescherming van een wond en de huid eromheen is enorm belangrijk. Het gebruik van de juiste producten is hierbij dan ook essentieel! Bij Maeso vind je een groot aanbod in siliconenverband, bedoeld om diverse wonden adequaat mee af te plakken. Wij zijn dé groothandel voor siliconenverband en andere medische benodigdheden. Bovendien zijn wij altijd te bereiken voor vragen en advies.

Siliconenverband van Maeso

Siliconenverband wordt gebruikt om een wond en de huid eromheen te beschermen. Zo kan het in alle rust helen. Vaak wordt siliconenverband ingezet voor de behandeling en preventie van littekens. Ook kan siliconenverband worden ingezet bij diverse wonden, zoals schaaf- en gehechte wonden, brandwonden en huidtransplantaties. Blaren en blootliggende weefsels kunnen ook prima worden afgedekt met siliconenverband.


Het zelfklevende verband is, zoals de naam al zegt, gemaakt van medische siliconen. Deze zorgen voor een afdekkende beschermlaag boven op de huid. Vocht wordt beter vastgehouden, en de vochthuishouding verbetert. Dit zorgt ervoor dat de beschadigde huid zich sneller kan herstellen en pijnklachten afnemen. Het gebruik van siliconentherapie op het behandelen van wond- en littekenweefsel is wetenschappelijk onderbouwd en bewezen effectief.

Siliconenverband correct gebruiken

Siliconenverband kan worden aangebracht als pleister. Bij Maeso bieden wij het siliconenverband van het merk Mepitel aan. Deze is klinisch bewezen bij diverse wonden zoals skintears, hechtingen, tweedegraads brandwonden en zelfs gedeeltelijke of volledige huidtransplantaties. De open structuur van het siliconenverband van Mepitel staat een eigen aanbreng van zalf toe, die vervolgens kan doordringen naar de wond. Het siliconenverband van Mepitel kan dus prima in combinatie worden gebruikt met andere producten die je bij Maeso kan vinden, zoals Mextra Superabsorbent. Ook kan het siliconenverband onder compressiezwachtels worden gebruikt. 


Een grotere wond of litteken verbinden met siliconenverband? Dan kan je ook gaan voor het verband van Urgotul. Dit niet-occlusieve, niet klevende wondverband is gemaakt van polyester en geïmpregneerd met hydrocolloïd-delen en vaseline. Dit maakt het siliconenverband perfect voor acute en chronische rode en gele wonden, die zich in de granulatie- en epithelialisatiefase bevinden. Omdat het verband van zichzelf niet kleeft, is deze pijnloos en gemakkelijk te verwisselen. 

Het aanbod bij Maeso

Met een gigantisch aanbod in zowel siliconenverband als andere medische producten van topmerken, is Maeso jouw groothandel in EHBO. Bij ons vind je deze voor de laagste prijzen en in grote aantallen. De Mepitel siliconen wondcontactlaag bieden wij aan per 5 stuks, in één grootte. Heb je er meer nodig? Dan kan je ook gaan voor het steriele Urgotul siliconenverband, dat per 10 wordt geleverd.


Snel en persoonlijk contact: dat kan je verwachten bij Maeso. In onze eigen bestelomgeving wordt veilig en gemakkelijk winkelen gegarandeerd. En heb je vragen, opmerkingen of advies nodig? Dan is onze klantenservice gemakkelijk te bereiken. We helpen je graag het juiste product te vinden. Neem dan ook gerust contact met ons op.