Print catalogus

Insulinespuiten

Zou je graag in bulk hoogwaardige insulinespuiten aanschaffen voor medisch gebruik? Dat is mogelijk in de webshop van Maeso. Zowel zakelijk als particulier kun je verschillende soorten insulinespuiten aanschaffen. De spuiten zijn voor enkel gebruik en bieden mensen met diabetes een comfortabele en makkelijke manier om insuline te spuiten. Zou je meer willen weten over insuline en het gebruik ervan? Lees dan verder onderaan de pagina.

Wat is insuline?

Insuline is een hormoon in het lichaam dat zorgt voor de opname van glucose in de lichaamscellen. Glucose is een vorm van suiker en is de voornaamste energiebron van alle cellen in je lichaam. Insuline wordt gemaakt in de alvleesklier. De alvleesklier is een orgaan die net zich net onder de maag bevindt. Gedurende de dag zorgt de alvleesklier voor de afgifte van insuline. Na het consumeren van een maaltijd zal de alvleesklier extra insuline produceren. 

Diabetes type 1 en 2

Echter, bij sommige mensen wordt insuline niet goed gereguleerd door het lichaam. Het lichaam van mensen met diabetes 2 maakt veel te weinig insuline aan of is minder vatbaar voor insuline. Mensen met diabetes 1 hebben een alvleesklier die helemaal geen insuline meer kan produceren. Als er te weinig insuline aanwezig is dan zal de suikerspiegel in het bloed maar weinig dalen. Dat kan zeer gevaarlijk worden als er niet extra insuline in het lichaam wordt gespoten. Daarom zijn er insulinespuiten gecreëerd. 

Waar worden insulinespuiten voor gebruikt?

Insulinespuiten worden uitsluitend gebruikt door medische professionals of mensen met diabetes type 1 of 2, maar ook bij zwangerschapsdiabetes. Een insulinespuit kan door middel van een naald de huid penetreren om zo insuline in de bloedbaan te krijgen. Bij mensen met diabetes is het toedienen van insuline noodzakelijk. Als het toedienen vergeten wordt kan dat ernstige gevolgen hebben. Door een te laag insuline kan de suikerspiegel in het bloed namelijk ernstig hoog worden. Een te hoge insuline kan zorgen voor een te lage suikerspiegel. Je kunt dan te maken krijgen met een hyper of hypo. 

Hyper

Bij een hyper is het bloedsuikerspiegel veel te hoog. We spreken over een te hoge suikerspiegel als de waarde boven de 10.0 mmol/l uitkomt. Een hyper gaat gepaard met rood zien, misselijkheid, overgeven en duizeligheid. Mensen met diabetes 1 krijgen helemaal geen insuline van alvleesklier. Ze zijn dus afhankelijk van een insulinespuit.

Hypo  

Bij een hypo is de bloedsuikerspiegel veel te laag. We spreken over een te lage suikerspiegel als de waarde onder de 4.0 mmol/l komt. Er zit dan te weinig glucose in het bloed waardoor cellen geen energie meer hebben. Een hypo gaat vaak gepaard met bleek zien, zweten, trillen en hartkloppingen. Het is raadzaam om zo snel mogelijk suikers zoals dextrose te eten bij een hypo.

Is diabetes omkeerbaar?

Veel mensen zullen zich afvragen of insulinespuiten altijd nodig zullen zijn. Op dit moment is er voor diabetes type 1 nog geen oplossing. Dit komt omdat de alvleesklier helemaal geen insuline meer produceert. Bij diabetes type 2 is meer hoop, zeker als het lichaam enkel ongevoelig is geworden voor insuline. Als je diabetes type 2 wilt bestrijden, dan zou je jouw leefstijl moeten aanpassen. Gezond eten en voldoende bewegen kunnen ervoor zorgen dat het lichaam weer gevoeliger wordt voor insuline. Diabetes type 2 is dus omkeerbaar als je er alles aan doet.

Wat voor insulinespuiten zijn er?

Insulinespuiten komen in 3 verschillende soorten volumes: 1ml, 0,5ml en 0,3ml. Naast het verschil in volume zijn er ook verschillen in naaldlengte. Ook zul je op de verpakkingen U40 en U100 tegenkomen. Dat is een aanduiding naar de hoeveelheid insuline-eenheden per millimeter. Het is raadzaam om in overleg met je dokter of andere medische professional na te gaan welke je nodig hebt. Bij Maeso kun je terecht voor alle soorten insulinespuiten.   

Insulinepennen

Een insulinepen is een variatie op de insulinespuit. Met een insulinepen wordt het inspuiten van insuline makkelijker gemaakt. De spuit lijkt op een vulpen, maar dan met een klein scherp naaldje. De insulinepennen zijn voorgevuld met insuline en kunnen na gebruik worden weggegooid. Er zijn ook navulbare insulinepennen beschikbaar. Het handige aan een insulinepen is dat je de dosis insuline makkelijk kan instellen met een knopje. 

Bestel insulinespuiten bij groothandel Maeso

In de webshop van Maeso kun je eenvoudig insulinespuiten aanschaffen. De spuiten zijn enkel van hoogwaardige merken zodat je verzekerd bent van een goede kwaliteit. De insulinespuiten komen in bulkverpakkingen zodat je gelijk een groot aantal tot je beschikking hebt. Raadpleeg altijd een dokter of medische professional als je particulier insulinespuiten wilt aanschaffen.