Kompressen

Een wondkompres, ook wel gaaskompres genoemd, is bedoeld om kleine wondjes mee droog en schoon te maken. Door kompressen op de wondjes te plakken, worden deze namelijk mooi steriel afgeplakt. Bij MAESO B.V. vind je een uitgebreid assortiment wondkompressen om te voldoen aan jouw specifieke vraag!

1 product

Van laag naar hoog sorteren
per pagina

Wat zijn kompressen, en waar gebruik je het voor?

Kompressen komen in allerlei verschillende vormen, soorten en maten. Binnen de zorg- en EHBO-wereld maken kleine eigenschappen bij materialen al snel grote verschillen. Bij kompressen is dit niet anders. Er zijn dan ook flink wat kompressen te vinden, die elk anders gebruikt moeten worden.

Een gaaskompres of wondkompres is een doekje van gaasmateriaal, dat wordt gebruikt om een wond te ontsmetten en af te dekken. Vaak gebeurt dit in combinatie met een hechtpleister of verband. De kompressen kunnen steriel of niet steriel worden verpakt, afhankelijk van het soort kompres. Steriele producten kunnen worden gebruikt om infecties en wonden te voorkomen. Deze worden dan ook altijd per stuk verpakt. 

Hoe gebruik je kompressen op een correcte manier?

Met kompressen kan je alle kanten op. Deze worden dan ook veelvuldig ingezet binnen de zorg. De bekendste zijn steriele zalfkompressen, die met een paraffine zijn geïmpregneerd. Ook voor brandwonden zijn er speciale kompressen beschikbaar, die met brandwondgel is doordrenkt. Absorberende kompressen bestaan uit een laag van watten, die niet kleven aan de wond en goed lucht doorlaten. Deze is vochtwerend en voorkomt doorlekken.

Een kompres breng je aan door middel van een kleeflint, of in combinatie met een verband. Hiervoor moet de wond uiteraard goed worden schoongemaakt met een huidvriendelijke desinfectans. Het kompres kan vervolgens zachtjes op de wond worden gelegd, en worden bevestigd met een kleefpleister. Hechtstrips kunnen helpen om houvast te geven aan de kompressen. 

Kompressen bestellen bij Maeso

Maeso is jouw groothandel in medische middelen en producten. Bij ons ben je dan ook aan het juiste adres als je op zoek bent naar kompressen. Onze non-woven wondkompressen zijn gemaakt met gaasstructuur van viscose en polyestervezels. Niet alleen zijn ze enorm absorberend, ook voelen ze zacht aan en laten ze lucht goed door. Onze kompressen zijn beschikbaar in 4 of 6 lagen, en zowel steriel als onsteriel te verkrijgen. De beschikbaarheid in verschillende maten maakt een bescherming van alle wonden mogelijk.

Contact met ons

Kompressen bestellen? Dat doet u bij Maeso! Bij ons vindt u een breed assortiment aan wondkompressen, ook wel gaaskompressen genoemd. De kompressen zijn bedoeld voor algemene wondverzorging en breed inzetbaar. Kleine klinische, of juist poliklinische ingrepen.

Je product bestellen bij Maeso verloopt snel en gemakkelijk. Wij bieden niet alleen alle topmerken onder één dak, ook voorzien we je van het beste advies. Wij typeren ons door ons persoonlijke en directe contact met onze klanten. Bij vragen over gebruik of advies zijn we dan ook prima te bereiken.