Print catalogus

Stuwband

Zoek jij een kwalitatieve en betrouwbare stuwband? Als groothandel in medische producten bieden we bij Maeso uiteraard ook stuwbanden aan. Een stuwband zorgt voor ondersteuning en stabilisatie bij diverse medische behandelingen. Zo worden stuwbanden vaak ingezet voor postoperatieve zorg, maar ook bij sportblessures. Een stuwband stimuleert herstel en voorkomt dat er meer schade ontstaat. Met behulp van de stuwbanden uit ons assortiment kun je patiënten helpen om optimaal te herstellen.

De voordelen van een stuwband

Een stuwband oefent druk uit op een lichaamsdeel. Dit brengt diverse voordelen met zich mee. Zo helpt de band om de bloedstroom te verminderen. Het gevolg daarvan is dat bloedingen, zwellingen en pijn kunnen afnemen. Een stuwband is bruikbaar in diverse situaties. Zo kun je het hulpmiddel bijvoorbeeld na een operatie gebruiken om het genezingsproces te bevorderen. Maar ook als er sprake is van een blessure, komt een stuwband mogelijk van pas. Bij een blessure kan de band helpen om zwellingen te verminderen en om bijvoorbeeld het gewricht of de spier in kwestie te stabiliseren.

Hoe wordt een stuwband gebruikt?

Een stuwband moet correct aangebracht worden om zeker te zijn van een optimale werking. De stuwband wordt doorgaans net boven een blessure geplaatst. De band moet goed op zijn plek zitten, maar mag niet al te strak zijn. Je kunt de druk langzaam ophogen tot er sprake is van een lichte compressie. Belangrijk is dat de bloedstroom niet volledig geblokkeerd wordt. Na het aanbrengen van de band moeten de bloedstroom en de huidconditie regelmatig gecontroleerd worden. Daarnaast is het van belang om de patiënt te vragen of deze geen pijn ervaart.

Wanneer is een stuwband aan vervanging toe?

Hoe lang een stuwband gedragen moet worden, is afhankelijk van het type behandeling. Wordt de band voor een langere periode gedragen, dan is het doorgaans aan te raden om deze regelmatig te vervangen. Op die manier kan er een schone band aangebracht worden en kan de bloedcirculatie hersteld worden. Belangrijk is dat de stuwband altijd wordt aangebracht door een zorgprofessional. De specialist in kwestie zal ook kunnen beoordelen wanneer de stuwband aan vervanging toe is.

Een stuwband bestellen bij Maeso

Bij Maeso snappen we heel goed dat betrouwbaarheid en kwaliteit belangrijk zijn bij de keuze voor een medisch product. Wij stellen hoge kwaliteitseisen aan onze medische producten. Zo kun je bij ons altijd een stuwband bestellen waar je op kunt vertrouwen. We bieden je bovendien een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. Dat geldt niet alleen voor onze stuwbanden, maar voor al onze producten. Je kunt eenvoudig een bestelling plaatsen in onze webshop. Dankzij onze snelle levering duurt het nooit lang voordat je de medische producten op locatie hebt.


Heb je vragen over een type stuwband die je in onze webshop kunt bestellen? Of heb je andere vragen over onze producten, over je bestelling of over onze webshop? Neem dan gerust contact op met onze klantenservice. Bel daarvoor naar 033 4669 438 of mail naar info@maeso.nl. Onze specialisten voorzien je graag van deskundig advies en kunnen jouw vragen over onze producten beantwoorden.