Print catalogus

Injectienaalden

Ben je op zoek naar kwalitatieve injectienaalden voor medische doeleinden. Bekijk dan het ruime assortiment injectienaalden van Maeso! In ons assortiment vind je bulkverpakkingen van elke maat van onder andere de fabrikanten BD en B.Braun. De injectienaalden zijn van hoge kwaliteit kunnen gebruikt worden voor het afnemen van bloed of het injecteren van vloeistoffen en medicijnen. Je kunt injectienaalden 24/7 bij ons bestellen en we leveren zowel aan particulieren als bedrijven.

Producten 1-24 van 29

Van laag naar hoog sorteren
Pagina
per pagina

Injectienaalden voor verschillende doeleinden

Een injectienaald kan intracutaan, subcutaan, intramusculair of intraveneus worden geïnjecteerd. Deze 4 injectiemethodes hebben elk een andere toepassing en een verschillende injectienaald nodig. Injectienaalden hebben een kleurcodering. Aan deze codering valt makkelijk te zien voor welke toepassing ze kunnen worden gebruikt. Bij Maeso hebben voor elke injectiemethode een bijbehorende injectienaald. We leggen de 4 injectiemethodes en bijbehorende naalden graag uit.

Intracutaan

Een intracutane injectie wilt zeggen dat een vloeistof zoals een geneesmiddel in de huid wordt gespoten. De inspuiting vindt plaats in de bovenste huidlaag, ook wel de epidermis genoemd. Vaak wordt de huid gekozen van de binnenkant van je onderarm, sleutelbeen of schouderbladen. Bij een intracutane injectie wordt gebruikt gemaakt van een grijze, bruine of oranje naald met een diameter tussen de 0,4 en 0,5 mm. 

Subcutaan

Een subcutane injectie is een injectie die zich plaatsvindt onder de huid. Als een langzaam maar geleidelijke opname in het bloed wenselijk is wordt deze injectiemethode gebruikt. Een bekend voorbeeld is het injecteren van insuline. De inspuiting vindt veelal plaats in de buitenkant van het bovenbeen, het gebied rondom de navel, de bovenkant van de billen en de buitenkant van de onderarm. Voor subcutane injecties wordt gebruikt gemaakt van grijs, bruin, oranje, paars of een blauwe naald met een diameter tussen de 0,4 en 0,6 mm. 

Intramusculair

Een intramusculaire injectie is een injectie die zich plaatsvindt in een spier. De injectie wordt veelal gebruikt voor medicatie die snel dient te werken of die niet goed door het maag-darmkanaal kan worden opgenomen. De meest gebruikte spieren voor een intramusculaire injectie zijn de bilspier, dijbeenspier of de armspier. Voor een injectie in spieren wordt vaak gebruikt gemaakt van een wat dikkere en langere naald. Een goed voorbeeld is de groene naald met een lengte van 25 mm tot 40 mm en een diameter van 0,8 mm.

Intraveneus

Een intraveneuze injectie vindt plaats in een veneuze bloedbaan. Vloeistoffen zoals medicijnen worden zeer snel opgenomen door een rechtstreekse injectie in een bloedbaan. De meest geschikte plek voor een intraveneuze injectie is een groot bloedvat op de bovenarm. Het is belangrijk een groot bloedvat te nemen omdat dan het ingespoten medicijn het meest wordt verdund door langsstromend bloed. De meest voorkomende naalden voor een intraveneuze injectie zijn de gele of de groene naald. De naalden hebben een diameter van 0,8 - 0,9 mm en zijn 38 tot 50 mm lang.    

Injectienaalden hebben verschillende injectietechnieken

Voor de 4 verschillende injectiemethodes zijn er twee verschillende injectietechnieken: de loodrechttechniek en de huidplooitechniek. Hierbij een korte uitleg van de twee technieken.

Loodrechttechniek

De loodrechttechniek is de meest eenvoudigste van de twee. Bij deze techniek wordt de naald loodrecht door het huidoppervlak, opperhuid en lederhuid gestoken. Een bekend voorbeeld waarbij deze techniek wordt gebruikt is het injecteren van insuline.

Huidplooitechniek

Bij de huidplooitechniek wordt een huidplooi gemaakt door 2 of 3 vingers. Als je meer vingers zou gebruiken bestaat de kans dat spierweefsel in de huidplooi komt en wordt dan te dik voor injectie. In plaats van de naald loodrecht te injecteren dien je de naald onder een hoek van 45 tot 60 graden te plaatsen. Vervolgens kun je de naald inbrengen vanaf het hoogste punt van de huidplooi tot het laagste punt. 


Veilig gebruik van injectienaalden

Het gebruik van injectie dient op een zeer steriele manier te gebeuren. Een injectie doorboort de huid, er is dus geen barrière meer voor bacteriën. Als de naald of het oppervlak niet steriel genoeg is kan dat leiden tot infecties. Als je injectienaalden veilig wilt gebruiken dien je de volgende stappen te doorlopen. 

Was je handen

Het lijkt misschien de meest voor de hand liggende stap die je kunt nemen, maar het wordt toch vaak vergeten. Het wassen van de handen met zeep zorgt ervoor dat er geen of in ieder geval zeer weinig bacteriën aanwezig zullen zijn op je handen. Als je handen niet schoon zijn en je een injectienaald aanraakt kunnen bacteriën op de injectienaald komen. De injectienaald wordt vervolgens ingebracht en dan hebben bacteriën vrij spel. Dit wil je voorkomen. 

Maak de injectienaald gereed 

Zorg er te allen tijde voor dat de injectienaald ongebruikt en steriel is. Let ook op het soort injectienaald. Voor elke injectiemethode wordt namelijk een ander soort naald gebruikt. Als je medicijnen gaat toedienen is het belangrijk om de juiste hoeveelheid in orde te maken voor de spuit door gebruik van bijvoorbeeld een ampul. Steriliseer het ampul eerst met alcohol voordat je de injectienaald vult. 

Reinig de huid

Het is belangrijk om de huid, waar de injectie gaat plaatsvinden, te reinigen met alcohol. Dit zorgt ervoor dat de injectienaald geen bacteriën op het huidoppervlak kan meenemen onder de huid. Laat de alcohol goed opdrogen in 1 tot 2 minuten voordat je een injectie verricht.

Injectienaalden weggooien

Als je injectienaalden wilt weggooien, zorg er dan voor dat zo verpakt zijn dat niemand zich eraan kan verwonden. Injectienaalden vallen onder klein chemisch afval en een deel kan worden gerecycled. Je kunt injectienaalden ook inleveren bij je eigen apotheek. Zorg er in ieder geval voor dat je de injectienaalden op een (milieu) bewuste manier weggooit.

Groot assortiment injectienaalden bij Maeso  

Voor elke soort injectie hebben we bij Maeso wel een injectienaald. De injectienaalden die wij in ons grote assortiment hebben opgenomen zijn van hoge kwaliteit en van hoogwaardige merken. Je kunt injectienaalden 24/7 bestellen in onze webshop. Heb je vragen of zou je graag een aanvulling zien op ons assortiment? Onze klantenservice staat voor je klaar. Je kunt contact opnemen door te bellen naar +31(0)33 - 4669 438 of email ons op info@maeso.nl!