Print catalogus

Windsels

Wil je als medisch specialist windelsverband inkopen voor een optimale bescherming? Maeso biedt als groothandel in medische producten verband van hoge kwaliteit aan. Windelsverband is een verbandtype dat de wond goed beschermt en erg comfortabel is voor de patiënt. Voor veel medische specialisten komt dit verband dan ook goed van pas. Het wordt gebruikt in onder meer ziekenhuizen, zorginstellingen en klinieken.

10 producten

Van laag naar hoog sorteren
per pagina

Wat zijn de voordelen van windelsverband?

Windelsverband is een verbandtype dat voor verschillende soorten wonden gebruikt wordt. Vrijwel iedere medisch specialist die met wondverzorging te maken krijgt, beschikt daarom over dit type verband. Het verband heeft verschillende soorten voordelen. Omdat het flexibel is, past het zich makkelijk aan naar het lichaam van de patiënt. Bovendien is het verband hierdoor eenvoudig vast te zetten en verschuift het niet snel. Daardoor blijft de wond goed beschermd. Windelsverband is bovendien zeer comfortabel voor de patiënt, omdat er weinig tot geen bewegingsvrijheid verloren gaat.


Tot slot is windelsverband ook ademend en absorberend. Dat is belangrijk voor de conditie van de huid en voor het herstel van de wond. Omdat het wondvocht goed geabsorbeerd wordt, is de kans op infecties kleiner.

Hoe gebruik je windelsverband?

Om een wond optimaal te beschermen is het belangrijk dat het verband op de juiste manier wordt aangebracht. Het is van belang dat de wond schoon is voordat het verband wordt aangebracht. Met behulp van een wondontsmettingsmiddel kan de wond gereinigd worden. Zodra de wond geen vuil meer bevat en ontsmet is, kan het verband aangebracht worden.


De specialist zal een maat verband kiezen op basis van de locatie en het formaat van de wond. Het verband wordt stevig rondom de wond gewikkeld, maar ook niet te strak. Als het verband te strak wordt aangebracht, is dat namelijk slecht voor de bloedcirculatie. Het verband moet gelijkmatig aangebracht zijn en mag geen kreukels bevatten. Zodra het verband volledig om de wond is gewikkeld, wordt het uiteinde vastgemaakt met bijvoorbeeld klittenband.


Windelsverband moet in de meeste gevallen regelmatig vervangen worden. Hoe vaak het verband vervangen moet worden, is afhankelijk van het type wond en voornamelijk van de hoeveelheid wondvocht. De medisch specialist zal de wond regelmatig controleren, en indien noodzakelijk vervangen.

Windelsverband bestellen bij Maeso

Bij Maeso begrijpen we heel goed dat medische benodigdheden van hoge kwaliteit moeten zijn. Zo voldoet ook ons windelsverband aan strenge eisen. We kunnen je kwalitatief verband aanbieden tegen scherpe prijzen. Bovendien is het verband verkrijgbaar in diverse maten. Uiteraard worden medische benodigdheden zoals verband altijd steriel verpakt. Zo ben je er als zorgspecialist zeker van dat je hygiënisch kunt werken.


Bestel je verband in onze webshop? Dan raden we je aan om ook meteen even onze overige medische producten te bekijken. We bieden namelijk nog veel meer medische benodigdheden aan tegen een uitstekende prijs. We doen ons uiterste best om je bestelling zo snel mogelijk te verzenden.

Neem gerust contact op bij vragen

Heb je vragen over windelsverband of krijg je graag advies van een van onze specialisten? Neem dan gerust contact op met onze klantenservice. Ons team kan al jouw vragen over onze producten beantwoorden en staat klaar om advies te geven. Wij zijn per mail bereikbaar op info@maeso.nl. Bovendien kun je ons ook telefonisch bereiken op 033 4669 438.