Print catalogus

Infuuspleisters

Ben je als medisch specialist op zoek naar infuuspleisters? Maeso is dé groothandel in medische producten. In ons assortiment vind je onder meer hoogwaardige infuuspleisters, waarmee je verzekerd bent van een betrouwbare en veilige fixatie. Infuuspleisters worden gebruikt in onder meer ziekenhuizen, klinieken en thuiszorginstellingen. Onze pleisters zijn zorgvuldig geselecteerd en voldoen aan de eisen die jij als zorgprofessional aan je medische producten stelt.

Onze infuuspleisters voldoen aan strenge eisen. Zo zijn de pleisters hypoallergeen en flexibel. Ze veroorzaken geen ongemak bij de patiënt en zorgen voor zo min mogelijk beperking van de bewegingsvrijheid.

Waarvoor gebruikt men infuuspleisters?

Infuuspleisters zijn essentieel als er een infuus bij een patiënt wordt aangebracht. Ze zorgen er onder meer voor dat de infuuslijn veilig gefixeerd kan worden. Als het infuus losraakt kan dit ongemak bij de patiënt veroorzaken en wordt de infusie onderbroken, met alle gevolgen van dien.


Infuuspleisters vormen ook een beschermende laag en helpen om wrijving en irritatie te verminderen. Dit voordeel is vooral belangrijk bij een langdurige behandeling of wanneer de patiënt een gevoelige huid heeft. 

Hoe worden infuuspleisters aangebracht?

Het is belangrijk om de infuuspleisters op de correcte wijze aan te brengen, zodat er sprake is van een veilige en betrouwbare fixatie. Zo moet de huid rondom de plek van het infuus schoon en droog zijn voor een goede hechting van de pleister. Een medisch specialist zal de infuusplaats om die reden eerst goed reinigen. 


Belangrijk is om een infuuspleister te kiezen met het juiste formaat voor het infuus. Bij een te grote pleister kan er te veel wrijving zijn, terwijl een te kleine pleister ook belemmerend werkt. Nadat de medisch specialist de juiste pleister heeft geselecteerd, wordt de beschermende folie van de pleister verwijderd. De pleister wordt strak over het infuus aangebracht en vervolgens lichtjes aangedrukt.


Belangrijk is om de infusiepleisters na het aanbrengen regelmatig te controleren. Het is namelijk belangrijk dat de pleisters goed op hun plaats laten zitten. Indien de pleister losraakt of irritatie veroorzaakt, zal de zorgspecialist de pleister vervangen door een nieuwe.

Infuuspleisters bestellen bij Maeso

Maeso is de groothandel in medische benodigdheden. Wij begrijpen dan ook heel goed dat infuuspleisters en andere medische benodigdheden aan strenge kwaliteitseisen moeten voldoen. Onze pleisters zijn bijvoorbeeld hypoallergeen en geschikt voor een langdurige fixatie. Uiteraard zijn de infuuspleisters ook steriel verpakt, zodat er hygiënisch mee gewerkt kan worden.


Al onze medische benodigdheden hebben een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding en worden snel bezorgd. Bovendien kun je de infuuspleisters bij ons in bulkverpakkingen bestellen, zodat je er altijd ruim voldoende van hebt. We raden je aan om ook onze andere medische producten te bekijken. Als groothandel hebben we namelijk nog veel meer kwalitatieve medische benodigdheden.

Neem contact met ons op

Heb jij nog vragen over onze infuuspleisters, een van onze andere producten of over je bestelling? Neem dan contact op met onze klantenservice. Onze specialisten kunnen je van professioneel advies voorzien en staan klaar om je vragen te beantwoorden. Onze klantenservice is te bereiken via info@maeso.nl of door te bellen naar 033 4669 438.