Print catalogus

Steriel

Om een wond zo goed mogelijk af te dekken waarbij (verdere) besmetting moet worden voorkomen, dan maak je gebruik van steriele gazen. Steriele gazen nemen vocht op en zorgen ervoor dat ziektekiemen niet bij de wond kunnen komen. Bij Maeso hebben we een breed assortiment steriele gazen die je voor veel toepassingen waarbij infectiegevaar groot is, kunt gebruiken. Wij hebben bulkverpakkingen die je 24/7 in onze webshop kunt bestellen!

20 producten

Van laag naar hoog sorteren
per pagina

Wat zijn steriele gazen?

Steriele gazen zijn vochtopnemende gazen die goed te gebruiken zijn voor het afdekken van allerlei soort wonden. Je kunt ze gebruiken voor het schoonmaken van een wond maar ook om een wond af te dekken zodat de kans op infectie geminimaliseerd wordt. Vooral bij brand- en schaafwonden is het belangrijk om gebruik te maken steriele gazen. Gemiddeld heeft een steriel gaas een houdbaarheid van ongeveer 4 jaar, mits het droog en donker wordt bewaard. De steriele gazen komen vaak voor in een EHBO doos in onder andere de maten 5 bij 5, 7,5 bij 7,5, 10 bij 10 en 5 bij 8,5. 


We kunnen onderscheid maken tussen metalline gaas en vette gaas. Een metalline gaas is een steriel gaas met een speciaal dun laagje aluminium. Het dunne laagje is voorzien van kleine gaatjes waar vocht doorheen kan en is niet-verklevend. Metalline gaas wordt vaak gebruikt bij brandwonden en het verbinden van schaafwonden. Vette gaas, of ook wel paraffine gaas, is een steriel gaas met een fijnmazige structuur die voorzien is van een laagje vaseline of paraffine. Deze vetlaag soort ervoor dat de wond niet snel aan het gaas blijft plakken. Het verwisselen van deze gazen is daardoor makkelijk.   

Assortiment steriele gazen bij Maeso

Bij Maeso hebben we een breed assortiment steriele gazen van merken zoals: Mölnlycke, Paul Hartmann, Essity, Klinion, 3M, Lohmann & Rauscher etc. Deze merken produceren steriele gazen van hoge kwaliteit en zodat je verzekerd bent van het veilig reinigen of afdekken van wonden. Besteld de steriele gazen makkelijk in de webshop van Maeso! Heb je nog vragen? Onze klantenservice staat voor je klaar. Je kunt contact opnemen door te bellen naar +31(0)33 - 4669 438 of email ons op info@maeso.nl!