Print catalogus

Verbandmiddelen

Ben je op zoek naar verbandmiddelen om de EHBO-koffer weer aan te vullen of te gebruiken voor medische doeleinden? Bij Maeso hebben we een breed assortiment verbandmiddelen in onze webshop. Wij leveren aan particulieren en bedrijven zoals klinieken, ziekenhuizen en praktijken. Er zijn veel soorten verbandmiddelen voor verschillende toepassingen. Bij Maeso hebben we voor elke toepassing wel een oplossing. In onze webshop vindt je alleen kwalitatieve verbandmiddelen van merken zoals Mölnlycke, Paul Hartmann, Essity, Klinion, 3M, Lohmann & Rauscher etc.

14 producten

Van laag naar hoog sorteren
per pagina

Verbandmiddelen in de EHBO-koffer

De EHBO-koffer is door de Arbowet wettelijk verplicht gesteld voor werkgevers om te zorgen voor het welzijn en gezondheid van haar medewerkers. Alle algemeen benodigde verbandmiddelen en artikelen moeten in een EHBO-koffer aanwezig zijn. BHV’ers moeten te allen tijde alle benodigdheden beschikbaar hebben bij eerstehulpverlening. Elk half jaar moet de koffer worden gecontroleerd en indien nodig moeten worden bijgevuld. Wat zou er minimaal in een EHBO-koffer moeten zitten?

  • Steriele gazen: om vuil te verwijderen van wonden of ogen, maar ook voor het afdekken van een wond in combinatie met een zwachtel. 
  • Steriele verbanden: zodat je wonden kunt verbinden.
  • Hechtstrips: kunnen bloedverlies beperken bij snijwonden.
  • Snelverband: voor het snel afdekken van wonden. 
  • Niet-verklevende kompressen: een niet-verklevend kompres, zoals een metalline kompres, wordt gebruikt als een wond zich niet mag verkleven met het kompres. Dat is bijvoorbeeld bij brandwonden van essentieel belang. 
  • Steunverbanden: bij kneuzingen of verstuikingen kan gebruikt worden gemaakt van steunverbanden.
  • Vinger bobs en pleisters: Vinger bobs zijn handige voorgerolde verbanden om verband of een gaaskompres op zijn plaats te houden. Uiteraard dient er in de EHBO-koffer ook pleisters met verschillende maten te zitten om kleine wonden af te dekken.   

Toepassingen van verschillende verbandmiddelen

Verbandmiddelen komen in verschillende soorten, maten en eigenschappen. Je kunt immers veel verschillende soorten wonden oplopen. Een enkel universeel verbandmiddel bestaat niet. Het kan lastig zijn om te kiezen tussen de vele soorten verbandmiddelen die er zijn. Hierbij een paar voorbeelden van verbandmiddelen voor verschillende wonden.

Wondsnelverband

Een wondsnelverband wordt gebruikt om bloedende, open wonden snel te verbinden. Het lijkt op standaard snelverband maar er zijn wel wat verschillen. Een wondsnelverband bestaat uit een wondkussen met aan beide zijdes een zwachtel. Het verschil tussen een wondsnelverband en standaard snelverband zit in de maat van de zwachtel. De zwachtel is even breed als de wondkussen en een zijde van de zwachtel is korter dan de andere. Als je een wondsnelverband wilt gebruiken dien je de wondkussen op de wond te plaatsen. Zorg ervoor dat het niet verschuift. Vervolgens kun je het wondkussen vastzetten door middel van de zwachtels die eraan vastzitten. Een wondsnelverband is een voorbeeld van een steriel verband. Let daarom op de houdbaarheidsdatum!

Absorberend verband

Een absorberend verband is een niet-klevend verband met hydrofiele eigenschappen. Hydrofiel wilt zeggen dat het verband in staat is vocht te absorberen. Een absorberend verband is luchtdoorlatend en gemaakt van 100% katoen. Een wond kan veel vocht afscheiden, maar een absorberend verband zorgt ervoor dat het niet kan ophopen en verspreid het door het verband. Een normaal kompres kan dit wondvocht niet goed opnemen.

Zorg dat de EHBO-koffer of voorraadkast op orde is en bestel gemakkelijk bij de webshop van Maeso! Onze klantenservice staat voor je klaar. Je kunt contact opnemen door te bellen naar +31(0)33 - 4669 438 of email ons op info@maeso.nl!