Print catalogus

Medische Mondmaskers

Een medisch mondmasker beschermt patiënten en medische specialisten. Ben je op zoek naar een geschikt mondmasker? Dan bieden we bij Maeso diverse soorten mondmaskers aan. In ons assortiment vind je medische mondmaskers voor verschillende situaties en van verschillende merken. De producten in onze webshop worden zorgvuldig geselecteerd op basis van kwaliteit.

10 producten

Van laag naar hoog sorteren
per pagina

Een medisch mondmasker voor chirurgische ingrepen

Er zijn verschillende soorten medische mondmaskers te verkrijgen. Zo zal een chirurg bijvoorbeeld altijd een mondmasker dragen om de verspreiding van vloeistoffen te voorkomen. Het medisch mondmasker beschermt de chirurg tegen vloeistoffen die tijdens de behandeling vrijkomen. Tegelijkertijd voorkomt het masker dat er druppeltjes vloeistof verspreid worden door de chirurg zelf.

Medische mondmaskers tegen de verspreiding van ziektes

De chirurg is niet de enige medische specialist die een medisch mondmasker draagt. Er zijn bijvoorbeeld ook mondmaskers die de verspreiding van ziektes helpen voorkomen. Deze mondkapjes worden bijvoorbeeld veel gebruikt in verzorgingstehuizen. Mondmaskers die de verspreiding van bacteriën en virussen tegengaan zijn ook weer in verschillende categorieën op te delen.


Bij Maeso bieden we onder meer FFP2 en FFP3 mondmaskers aan. Mondkapjes van het type FFP2 kunnen bescherming bieden tegen deeltjes met een diameter van 0,6 micrometer of groter. FFP3-maskers zijn in staat om zelfs nog kleinere deeltjes tegen te houden. Een medisch mondmasker biedt bescherming tegen deeltjes van 0,3 micrometer en groter.

Hoe kies je een geschikt medisch mondmasker?

Een medisch mondmasker moet voldoende bescherming bieden. Daarnaast moeten de mondmaskers ook comfortabel zitten. Een chirurgische ingreep kan lang duren en gedurende de ingreep kan de chirurg het mondmasker niet afdoen. Ook zorgspecialisten dragen hun mondkapje vaak het merendeel van de dag. Een goede pasvorm en een comfortabel materiaal zijn dan ook erg belangrijk.


Een medisch mondmasker moet bovendien goed vastzitten en de ademhaling niet te veel belemmeren. Tot slot moet het mondkapje ook aan de bovenkant goed afgesloten zijn, zodat de bril van de drager niet beslaat.

Een medisch mondmasker moet aan strenge eisen voldoen

Uiteraard moet een medisch mondmasker aan strenge normen voldoen. Een mondmasker mag bijvoorbeeld pas FFP3 genoemd worden indien het masker getest is door een onafhankelijke en erkende instantie. De mondkapjes die we bij Maeso aanbieden voldoen aan de juiste certificeringen, zodat je zeker kunt zijn van een efficiënte bescherming.

Medische mondmaskers bestellen bij Maeso

De medische producten van Maeso worden zorgvuldig geselecteerd en voldoen aan strenge kwaliteitseisen. We bieden alleen maskers aan van betrouwbare fabrikanten. De mondkapjes zijn in verschillende grootverpakkingen verkrijgbaar. Zo hebben we verpakkingen met 20, 50 of 60 stuks. 


Naast medische mondmaskers bieden we ook veel andere medische benodigdheden aan. We raden je aan om ook de overige categorieën in onze webshop te bekijken. Plaats je een bestelling van meer dan € 225? Dan betaal je geen verzendkosten.

Neem contact op bij vragen

Krijg je graag advies bij het kiezen van een medisch mondmasker? Of heb je andere vragen met betrekking tot onze webshop of medische benodigdheden? Onze specialisten helpen je graag verder! Je kunt contact met ons opnemen door te mailen naar info@maeso.nl of door te bellen naar 033 4669 438.