Print catalogus

Gazen

Ben je op zoek naar kwaliteit gazen voor het schoonmaken of afdekken van wonden? Dan ben je Maeso aan het juiste adres. Bij Maeso vind je een breed assortiment steriele en onsteriele gazen voor veel toepassingen. Als je gebruikt maakt van gazen dan wil je ervan uitgaan dat ze van hoge kwaliteit zijn. Bij Maeso zorgen we ervoor dat we alleen producten hebben van merken die gazen produceren van hoge kwaliteit. Heb je een grote hoeveelheid gazen nodig? Bestel dan onze bulkverpakkingen makkelijk in de webshop van Maeso! 

Producten 1-24 van 31

Van laag naar hoog sorteren
Pagina
per pagina

Hoe gebruik je gazen

Gazen kun je voor veel toepassingen gebruiken maar het voornaamste doel van een gaasje in het afdekken en schoonmaken van allerlei soorten wonden. Gazen zijn ook een goede zalf drager vanwege hun structuur. In een EHBO trommel zijn ze altijd wel te vinden. Het ziet eruit als een lapje stof en is zowel in een geweven als een niet-geweven versie te vinden. De geweven versie is veel beter dan de niet-geweven versie in het absorberen van vocht. De niet-geweven versie heeft vooral een gladder oppervlak, maar neemt minder snel vocht op. Voordat je een gaasje gebruikt is het belangrijk een wond goed schoon te maken. Een beschadigde huid is kwetsbaar en infecties liggen op de loer. Door de wond met stromend water af te spoelen en eventueel te desinfecteren, verlaag je de kans op een wondinfectie. Dep de wond vervolgens droog voordat je de wond gaat afdekken met een gaasje en verband. 

Verschillende soorten gazen

Voor het behandelen van wonden zijn er steriele en niet-steriele gazen. In sommige gevallen is het wenselijk om te kiezen tussen de twee. Bij wonden met een hoger infectiegevaar wordt over het algemeen gekozen voor een steriel gaasje. Voor wonden waar het risico op infectie niet hoog is wordt gekozen voor een niet-steriel gaasje. Gaasjes laten ook geen stukjes achter op de wond. Het gebruik van toiletpapier zou dit wel doen. Bij Maeso hebben we een breed assortiment steriele en niet-steriele gazen in verschillende maten voor het behandelen van wonden.    

Steriel

Bij Maeso hebben we steriele gazen van hoge kwaliteit in bulkverpakkingen. De gazen in ons assortiment van merken zoals Mölnlycke, Paul Hartmann, Essity, Klinion, 3M, Lohmann & Rauscher etc. zijn allemaal meerlaags. Als een gaas meerlaags is wordt het ook wel een gaaskompres genoemd. De gaasjes zijn steriel verpakt en er zullen dus geen bacteriën aanwezig zijn. Op de gaasjes zelf kunnen ook geen ziektekiemen ontstaan. De steriele gaasjes zijn bijzonder hydrofiel. Hydrofiel wilt zeggen dat de gaasjes vochtabsorberend zijn.       

Niet-steriel

Bij Maeso hebben we ook een breed assortiment niet-steriele gazen in bulkverpakkingen. De niet-steriele gazen in ons assortiment van de merken  Mölnlycke, Paul Hartmann, Essity, Klinion, 3M, Lohmann & Rauscher etc. zijn meerlaags en voeren wij in de maten die het meest worden gebruikt. De maten die het meest worden gebruikt en je vaak terugziet in een verbanddoos zijn onder andere 10x10cm, 7,5x7,5cm en 5x5cm.

Ruim assortiment gazen bij Maeso

Ben je op zoek naar kwalitatieve gazen van hoogwaardige merken. Ontdek dan ons brede assortiment gazen in onze webshop. Wij hebben de meest gangbare gazen en worden verpakt in handige bulkverpakkingen. Heb je nog vragen? Onze klantenservice staat voor je klaar. Je kunt contact opnemen door te bellen naar +31(0)33 - 4669 438 of email ons op info@maeso.nl!